3. Auton vastaanottaminen

Kuinka toimin, kun asiakas tuo autonsa huoltoon? Miten löydän varauksen ohjelmasta? Kuinka teen lisämyyntiä? Tässä osiossa vastataan muun muassa näihin kysymyksiin. Lisäksi näytämme työmääräyksen ja huoltopöytäkirjan tulostamisen.

Miten löydän oikean varauksen ohjelmasta?

Työmääräys löytyy ohjelmasta helpoiten auton rekisterinumerolla ja asiakkaan nimellä. Työmääräyksen voi avata suoraan kalenterista tuplaklikkaamalla varauspalkkia. Jos varaus on lyhytkestoinen, voit zoomata kalenteria hiiren rullalla, jotta näet palkin sisällön helpommin.

Vaihtoehtoisesti voit hakea oikean työmääräyksen tilauslistalta. Listaa voidaan tarvittaessa rajata sekä rekisterinumerolla että asiakkaan nimellä. Työmääräys avataan työmääräysnumerosta.


Lisämyynti ja työmääräyksen sisällön varmistus

Tässä vaiheessa lisämyynnin tekeminen työmääräykselle on erittäin helppoa. Voit esimerkiksi lisätä nopeasti valmiita paketteja tai muita lisärivejä. Lisäykset tallentuvat automaattisesti työmääräykselle.

Varmista vielä kertaalleen yhdessä asiakkaan kanssa työmääräyksen sisältö ennen sen tulostamista. Kirjaa tarvittaessa lisäselvitykset.

Tässä esimerkissä lisätään huollon työmääräykselle katsastuksessa käyttö ja varmistetaan sen jälkeen asiakkaan kanssa työmääräyksen sisältöTässä esimerkissä lisätään huollon työmääräykselle katsastuksessa käyttö ja varmistetaan sen jälkeen asiakkaan kanssa työmääräyksen sisältö

Tässä esimerkissä lisätään huollon työmääräykselle katsastuksessa käyttö ja varmistetaan sen jälkeen asiakkaan kanssa työmääräyksen sisältö


Työmääräyksen tulostaminen ja kuittaus

Työmääräys tulostetaan ylärivin painikkeesta. Tämä lataa työmääräyksen tietokoneelle pdf-muodossa ja avaa automaattisesti tulostusikkunan.

Tulosteen alaosassa on valinnat lisäpalveluiden kuten polttimoiden, pyyhkijänsulkien ja nesteiden vaihtamiseen tarvittaessa.

Asiakkaan ja työnjohtajan allekirjoituksille on omat rivinsä. Näiden yllä kerrotaan asiakkaalle tarvittavat korjaukseen ja henkilötietojen käsittelyyn liittyvät ehdot. Henkilötietojen käsittelystä voit lukea tarkemmin täältä. Ohjeessa muun muassa näytetään kuinka voit tulostaa asiakkaalle GDPR:n mukaiset tietosuojalausekkeet.


Huoltopöytäkirjan esittäminen asiakkaalle

Jos asiakas toi autonsa määräaikaishuoltoon, voit tässä vaiheessa esittää ja käydä asiakkaan kanssa läpi huollon tarkastuskohteet. Huollon jälkeen täytetty huoltopöytäkirja voidaan tulostaa asiakkaalle tositteeksi huollosta.

Katso tarkempi ohje huoltopöytäkirjan näyttämisestä ja tulostuksesta.