Tarjouksen tekeminen, lähettäminen ja hyväksyntä

Tarjouksen laatiminen, lähettäminen ja tilauksen ottaminen työmääräykseksi tarjouksen perusteella. | ADA Base ja ADA Lite -toiminnanohjausjärjestelmän käyttöohjeet

👍

Säästä hintatiedusteluihin ja huoltopyyntöihin kuluvaa aikaa!

Tarjousten avulla voit vastata tehokkaasti asiakkaiden yhteydenottoihin ja hintatiedusteluihin. Kun luot tarjouksen ADA Base ohjelmalla, voit ennakkovarata työn kalenteriin ja työmääräys sisältöineen on ohjelmassa valmiina, kun asiakas hyväksyy työn.


Tarjouksen tulostaminen / lähettäminen asiakkaalle

Työmääräys päätetään tarjoukseksi seuraavalla tavalla. Ylävalikosta valitaan "Tee tarjous" ja avautuvassa ruudussa joko tulostetaan tai lähetetään tarjous asiakkaan sähköpostiin. Halutessasi voit antaa tarjoukselle myös voimassaoloajan.

Huom. Jos tarjousta ei hyväksytä tarjousajan umpeutuessa kyseinen tarjoustilassa oleva työmääräys muuttuu perutetuksi. Tämä työmääräys löytyy etusivun työmääräyslistasta, kun näkyville asetetaan myös perutut tilassa olevat työmääräykset. Tämän työmääräyksen voi kopioida uudeksi avoimeksi työmääräykseksi.

Tulostettu tarjous vastaa sisällöltään tulostettua työmääräystä, ainoastaan otsikko poikkeaa.

Seuraavassa kuvassa on esimerkki siitä, miltä sähköpostiin lähetetty tarjous näyttää.

891

Ohjelman sähköpostiin lähettämä tarjous. Asiakasta ohjeistetaan olemaan yhteydessä korjaamoon tarjouksen hyväksyäkseen.


Tarjouksen hyväksyminen

Kun asiakas ilmoittaa hyväksyvänsä saamansa tarjouksen, voit muuttaa tarjouksen helposti työmääräykseksi. Löydät tarjouksen etusivun työmääräykset listalta. Tarjoukset näkyvät listassa punaisella kuvakkeella.

Tarjouksen voimassaoloaika näkyy "Hyväksy tarjous" -painikkeen yhteydessä. Tarjouksen hyväksyminen tehdään ohjelmassa seuraavalla tavalla. Kun tarjous hyväksytään, se muuttuu työmääräykseksi, jota voit käsitellä normaaliin tapaan.

1014

Tarjouksella on "Hyväksy tarjous" -painike


Tarjouksen muokkaaminen

Voit muokata tarjousta haluamallasi tavalla, lisätä ja poistaa siitä rivejä. Säätää kustannuksia asiakkaan kanssa käydyn neuvottelun mukaisesti. Muokkauksen jälkeen voit tulostaa tai lähettää päivitetyn tarjouksen uudelleen asiakkaalle.