Kalenterin toiminnot

ADA Basen kalenteri mahdollistaa korjaamon tehokkaan työnohjauksen ja monipuolisen töiden hallinnan. Kalenteri on aina ajantasalla, joten tiedät aina mitä töitä korjaamollasi on meneillään. Kalenterin hallinta on helppoa ja nopeaa.

Kuukausikalenteri

Kalenteri näyttää oletuksena nykyisen päivän varaustilanteen. Kuukausikalenterista voit valita tarkasteluun haluamasi päivän. Voit selata menneitä ja tulevia kuukausia.

Päivämäärän väritys kertoo päivän varausasteesta, eli kuinka paljon työtä päivälle on varattu. Punainen kertoo isosta töiden määrästä, keltainen kohtalaisesta ja vihreä vähäisestä. Jos päivän väri on valkoinen, on varauksia hyvin vähän. Tummanharmaa tausta puolestaan kertoo, että korjaamon kalenteri ei ole auki kyseisenä päivänä.

Voit itse hallita varausasteen väritystä korjaamon kalenterin asetuksissa.


Päivän kalenteri

Päivän varaukset näkyvät kalenterin aikajanalla. Jokainen palkki kuvaa yhtä työmääräystä.

Aikajana on asetettu näyttämään päivän sisältö klo 6-18 välillä. Tummat pystyviivat klo 8 ja 17.30 kohdalla näyttävät korjaamon aukioloajan. Jos katsot kuluvaa päivää, näiden lisäksi näytetään punainen pystyviiva, joka esittää nykyistä kellonaikaa. Mekaanikoille asetetut tauot, esim. lounastauko värjätään harmaalla. Varaukset huomioivat tauon ja jatkuvat tämän jälkeen.

👍

Paljon varauksia päivällä?

:mag: Voit helpottaa kalenterin tarkastelua zoomaamalla aikajanaa. Tämä onnistuu hiiren rullalla. Vie hiiri aikajanan päälle ja kokeile mitä hiiren rullan pyörittäminen tekee!


Varauspalkin väri

Varauspalkki voi olla väriltään neljää eri väriä. Oheinen taulukko esittää palkkien värityksen.

Palkin väri

Kuvaus

Sininen

Tuleva varaus, jonka aloitusaika on vasta edessäpäin.

Punainen

Varauksen aloitusaika on ohitettu, kuvaa siis työnalla olevaa varausta tai myöhässä olevaa työtä.

Keltainen

Palkki värjäytyy keltaiseksi työmääräyksen leimausten myötä. Jos et käytä leimaustoimintoja, keltaisia palkkeja ei tule näkyville. Työn leimaamisesta voit lukea tarkemmin täältä

Vihreä

Laskutettu tai valmiiksi leimattu työmääräys


Varauksen sisällön näyttäminen

Viemällä hiiren varauksen päälle, näet kyseisen varauksen sisällön. Tässä näytetään ainoastaan varauksen sisältämät työvaiheet. Tarkemman sisällön näet avaamalla työmääräyksen.


Työmääräyksen avaaminen

Voit avata työmääräyksen suoraan kalenterista tuplaklikkaamalla varauspalkkia.


Varauksen muokkaaminen

Varauksen siirto ja venyttäminen

Ohjelma tarjoaa helpon tavan hallita kalenterin varauksia. Voit muokata yksittäistä varausta klikkaamalla palkkia kerran hiirellä. Tämän jälkeen voit tehdä seuraavia asioita varaukselle:

  • siirtää varauksen kalenterissa kellonajasta toiseen raahaamalla varauspalkkia
  • siirtää varauksen mekaanikolta toiselle raahaamalla varaus toisen mekaanikon riville
  • pidentää tai lyhentää varauksen kestoa vetämällä palkin reunasta haluttuun suuntaan
Videolla näytetään varauksen muokkauksen vaihtoehdotVideolla näytetään varauksen muokkauksen vaihtoehdot

Videolla näytetään varauksen muokkauksen vaihtoehdot

Varauksen siirto toiselle päivälle

Varaus voidaan siirtää toiselle päivälle heittotöiden avulla. Siirrä palkki ensin punaiselle "siirrä heittotyöksi" osiolle. Varaus ilmestyy heittotöiden listaan. Tämän jälkeen valitse kuukausikalenterista haluamasi päivä ja vedä heittotyö haluamallesi mekaanikolle sopivaan ajankohtaan.

Videolla näytetään varauksen siirtäminen toiselle päivälleVideolla näytetään varauksen siirtäminen toiselle päivälle

Videolla näytetään varauksen siirtäminen toiselle päivälle

🚧

Huomaathan, että kalenteri tarjoaa vapauden työnjohtajalle

Tämä tarkoittaa sitä, että kalenteri ei estä työnjohtajaa muokkaamasta varauksia haluamallaan tavalla. Sinun on mahdollista esimerkiksi siirtää varaus toisen päälle, tai venyttää kaksi varausta limittäin. Vastuu kalenterin hallinnasta on siis työnjohtajalla, joten ole tarkkana muokatessasi varauksia suoraan kalenterissa.


Uuden varauksen teko kalenteriin

Kun haluat luoda kalenteriin nopeasti uuden varauksen ja varata tälle kalenterista aikaa, voit tehdä sen tuplaklikkaamalla vapaaseen ajankohtaan. Ohjelma luo tästä uuden 30 minuutin mittaisen varauksen, jota voit muokata edellä esitetyillä tavoilla.

Kun olet siirtänyt varauksen haluamaasi kohtaan ja muokannut sen keston sopivaksi, voit avata työmääräyksen tuplaklikkaamalla palkkia. Näin pääset lisäämään varaukselle ajoneuvon ja asiakkaan sekä kirjaamaan työmääräyksen sisällön.

Tässä esimerkissä kalenteriin tehdään uusi 2 tunnin mittainen varaus ja tämän jälkeen avataan työmääräys sisällön kirjaamista vartenTässä esimerkissä kalenteriin tehdään uusi 2 tunnin mittainen varaus ja tämän jälkeen avataan työmääräys sisällön kirjaamista varten

Tässä esimerkissä kalenteriin tehdään uusi 2 tunnin mittainen varaus ja tämän jälkeen avataan työmääräys sisällön kirjaamista varten


Heittotyöt

Heittotyövaraus on työmääräys, jota ei ole viety kalenteriin kenellekään mekaanikolle. Heittotyöt voi ajatella täytetöinä, jotka tehdään sopivalla hetkellä muiden töiden salliessa. Heittotöitä voi olla kalenterissa niin paljon kuin on tarve, ne järjestetään uusimmasta vanhimpaan niiden sisällön muokkauksen perusteella.

Näet heittotyön sisällön samalla tavalla viemällä hiiren palkin päälle. Voit avata työmääräyksen tuplaklikkaamalla palkkia ja voit siirtää heittotyön kalenteriin raahaamalla. Jos heittotyönä oleva työmääräys laskutetaan, varauspalkki lähtee tämän myötä pois heittotöiden listalta.

Huomaathan, jos teet uuden työmääräyksen ja et laita sitä kalenteriin, työmääräyksen tulostaminen tekee tässä tapauksessa sille heittotyövarauksen.


Usean päivän mittainen varaus

Ohjelmalla voidaan hallita myös yli päivän mittaisia varauksia. Pitkä varaus näytetään kalenterissa seuraavalla tavalla. Varauksen aloituspäivänä palkissa näytetään punainen nuoli oikealle, merkkinä varauksen jatkumisesta seuraavalle päivälle. Seuraavan päivän kalenterissa vastaavasti on punainen nuoli vasemmalle, merkkinä varauksen jatkumisesta edelliseltä päivältä.

Työmääräyksen perustaminen - ajan varaaminen ohjeessa kerrotaan kuinka tällainen pitkä varaus tehdään.

Varaus alkaa tiistaina 15.1. klo 8:00 ja loppuu ke 16.1. klo 13:30.Varaus alkaa tiistaina 15.1. klo 8:00 ja loppuu ke 16.1. klo 13:30.

Varaus alkaa tiistaina 15.1. klo 8:00 ja loppuu ke 16.1. klo 13:30.


Kalenterin asetukset

Korjaamon asetuksissa hallitaan kalenterin toimintaa. Kalenterin asetuksilla määrität mm. korjaamosi aukioloajat. Mekaanikkojen hallinnassa asetetaan kalenterissa näkyvät mekaanikot, heidän työaikansa, lounastaukonsa ja vapaapäivänsä.

Pääset käsiksi näihin asetuksiin seuraavista linkeistä:
Asetukset: kalenteri
Asetukset: mekaanikkojen hallinta


Seuraavaksi?

Tästä pääset takaisin korjaamon etusivulle tai tutustumaan muihin etusivun osioihin