Korttipääte ja kassapalvelu

ADA Base ohjelman kassapalvelu mahdollistaa korttimaksujen nopean ja helpon vastaanottamisen. Näin tilaat maksupäätteen ja otat sen käyttöön. | ADA Base -toiminnanohjausjärjestelmän käyttöohjeet

Työmääräyksen maksaminen kortilla

Käytettäessä kassapalvelua, työmääräyksen laskutusnäkymä on seuraavanlainen. Käteis- ja korttimaksut suoritetaan e-kassa-palvelussa, jolloin ruudulle avautuu erillinen ikkuna, jossa maksu suoritetaan. Näet tarkemman ohjeen korttimaksujen vastaanottamisesta osiosta Työmääräykset / 5. Työn laskuttaminen.

1050

Jos käytössäsi ei ole ADA Baseen yhdistettyä korttipäätettä, työmääräyksen laskutusnäkymässä e-kassa-kuvakkeen tilalla näytetään vaihtoehdot käteinen ja kortti. Korttimaksu otetaan tällöin vastaan erillisellä päätteellä.


Maksupäätevaihtoehdot

Korttipäätteeksi suosittelemme P3o-päätettä. Se on kokonaiskustannuksiltaan ja sopimukseltaan korjaamon käyttöön edullisin ja joustavin ratkaisu. P3o vaatii toimiakseen verkkopiuhan.

410

Saatavilla on myös muut Note Shot Oy:n maksupäätevaihtoehdot. Voit tarkistaa ajantasaisen valikoiman seuraavalta sivulta: Note Shot - maksupäätteet

Mikäli haluat käyttöösi jonkin muun päätteen kuin P3o, olethan ensin yhteydessä meihin [email protected], jotta voimme varmistaa sinulle eri päätteiden hinnat sekä muut ehdot. Näissä muissa päätteissä hinnasto poikkeaa P3o:sta, ja niihin saattaa liittyä huomattavasti kalliimpi tilityshinnasto, minkä lisäksi sopimuksen kesto on jopa 36 kk (vertaa P3o joustava sopimuskausi 3 kk).


Kassapalvelun tilaaminen

Korttipääte tilataan lähettämällä siitä viesti osoitteeseen: [email protected]

Kerro viestissä seuraavat tiedot:

 • Korjaamon nimi
 • Arvio vuosittaisesta korttimyynnin liikevaihdosta: joko alle tai yli 200 000 euroa
 • Matkapuhelinnumero
 • Sähköpostiosoite
 • Valitsemasi korttipääte

Puhelinnumeroon toimitetaan tekstiviestillä salasana Poplapay-maksuseurantapalveluun (lue tarkemmin alempaa). Sähköpostiin toimitetaan sekä Poplapay- että Bambora-palveluiden vahvistukset ja kirjautumistiedot. Ilmoita siis tässä sellainen numero ja osoite, joihin tällaiset tiedot haluat toimitettavan.


Tilauksen eteneminen ja palvelun käyttöönotto

Tilausviestin jälkeen käyttöönotto etenee seuraavasti. Tämä tilausprosessi vie aikaa kaikkinensa muutaman arkipäivän. Saat siis korttimaksupäätteen käyttöösi hyvin nopeasti tilauksen jälkeen.

Tilauksen eteneminen

 1. Korjaamollenne rekisteröidään tarvittavat palvelut käyttöön ADA:n ja Note Shot Oy:n toimesta
 2. Sinulle lähetetään sähköpostiin Note Shot Oy:n toimesta Bamboran tilityssopimus sähköistä allekirjoitusta varten.
 3. Tilityssopimuksen allekirjoittamisen jälkeen:
  3.1 Toimita Note Shotille heidän pyytämänsä tiedot, kun olet saanut ne Bamboralta
  3.2 Note Shot lähettää valitsemasi maksupäätteen Postipakettina korjaamosi osoitteeseen
  3.3 Saat sähköpostiisi vahvistuksen tilityssopimuksesta sekä erillisen viestin Poplapay-palvelun rekisteröinnistä. Molemmissa viesteissä on mainittu käyttäjätunnus, joilla pääset jatkossa kirjautumaan kyseisiin palveluihin.
 4. Kun Postin lähetys saapuu, kytke maksupäätteeseen virta ja verkkopiuha. Laitteen ensimmäisen käynnistymisen yhteydessä laite tekee tarvittavat asetukset ja päivittää itsensä, tämä voi kestää jopa 15 minuuttia. Laite on käytettävissä, kun maksupäätteessä näkyy teksti "Note Shot Oy"
 5. Kun maksupääte on valmiina, laita tästä viestiä käyttäjätukeemme ([email protected]). Me soitamme sinulle takaisin, kytkemme päätteen käyttöön ja varmistamme vielä puhelimessa, että kaikki toimii kuten pitääkin.

Hinnasto

Kassapalvelu on lisämaksullinen ominaisuus ADA Base ohjelmassa. Sen kustannus muodostuu seuraavista osista (hinnat alv0):

KohdeKustannus
Kassapalvelun lisenssi19,90 €/kk
Korttimaksupäätteen käyttömaksu25,00 €/kk (P3o)
Maksupäätteen hankintakustannus
(veloitetaan vain kertaalleen palvelun käyttöönoton yhteydessä)
250 € (vain P3o, muut päätteet eri hinnaston mukaan)
Palvelun avaus- ja toimituskulu80 €

Edullisimmillaan kassapalvelu kustantaa siis 44,90 € kuukaudessa P3o-päätteellä.
Muiden päätevaihtoehtojen osalta hinnasto ja sopimusehdot varmistetaan erikseen.

Maksupäätteen hankintakustannus on laitteen hankintahinta. Laite siis ostetaan korjaamolle omaksi. Mahdollisessa irtisanomistilanteessa päätteessä on takaisinmyyntimahdollisuus NoteShotille, jolloin he voivat ostaa laitteen takaisin itselleen. Hyvityshinta esimerkiksi 12 kk ikäiselle päätteelle on yleensä 200 euroa.

Huomaathan, että palvelun avaus- ja toimituskulu sekä maksupäätteen hankintakustannus laskutetaan viikon sisällä siitä hetkestä, kun NoteShot Oy on lähettänyt maksupäätteen Postin toimituksella.

Tilityshinnasto

Kassapalvelun tilitykset hoitaa Bambora, joka on erittäin kilpailukykyisesti hinnoiteltu. Bamboran tilityshinnasto on seuraava.

Vaihtoehto AVaihtoehto B
Kk-maksu 0 €/kkKk-maksu 0 €/kk
0,04 € per tapahtuma0,04 € per tapahtuma
0,36 % debit-maksu0,3 % debit-maksu
0,9 % credit-maksu0,75 % credit-maksu
Vaihtoehto A on voimassa, kun vuosittainen korttiliikevaihto ylittää 100 000 euroaVaihtoehto B on voimassa, kun vuosittainen korttiliikevaihto ylittää 200 000 euroa

Note Shot Oy:n yleiset sopimusehdot, jotka ottavat kantaa mm. mahdollisesti vioittuvaan laitteeseen, löydät oheisesta linkistä: https://noteshot.com/tiedostot/Yleisetpalveluehdot.pdf


Poplapay maksuseuranta ja Bambora tilityspalvelu

Kassapalvelun myötä käyttöösi tulee kaksi palvelua korttimaksujen ja tilitysten seurantaan. Saat näihin molempiin käyttäjätunnuksen kassapalvelun tilaamisen jälkeen (kts. ylempää kohta "Tilauksen eteneminen").

Poplapay palvelu

Kirjaudu osoitteessa: https://poplapay.com/tools/login

Palvelu sisältää yrityksesi kassapalveluun rekisteröidyt tiedot, näyttää käytössäsi olevat korttimaksupäätteet sekä tarjoaa näkymät korttimaksutapahtumien seurantaan.

Tämä palvelu näyttää välittömästi kaikki tehdyt korttimaksut ja niiden tilanteen. Jos sinun pitää esimerkiksi syystä tai toisesta tarkistaa onnistuiko korttiveloitus, näet sen tästä palvelusta.

1180

Bambora tilityspalvelu

Kirjaudu osoitteessa: https://reports.bambora.com/

Palvelu näyttää kaikki suoritettavat tilitykset. Voit selata tilityseriä ja maksutapahtumia, joista ne koostuvat. Täältä näet myös kuukausittaisen tilitysraportin. Maksutapahtumat kirjautuvat Bamboran palveluun kerran päivässä, joten tämän päivän maksun näet palvelussa huomenna.

1322