Kassapalvelu ja korttimaksupääte

ADA Base ohjelmassa voidaan ottaa käyttöön kassapalvelu, joka mahdollistaa korttimaksujen nopean ja helpon vastaanottamisen suoraan ohjelmasta. Kassapalvelu on toteutettu yhteistyössä Note Shot Oy:n kanssa. Tällä sivulla kerromme kuinka maksupääte tilataan ja miten palvelu otetaan käyttöön.

Työmääräyksen maksaminen kortilla

Käytettäessä kassapalvelua, työmääräyksen laskutusnäkymä on seuraavanlainen. Käteis- ja korttimaksut suoritetaan e-kassa palvelussa, jolloin ruudulle avautuu erillinen ikkuna, jossa maksu suoritetaan. Näet tarkemman ohjeen korttimaksujen vastaanottamisesta osiosta Työmääräykset / 5. Työn laskuttaminen.

Jos käytössäsi ei ole ADA Baseen yhdistettyä korttipäätettä, työmääräyksen laskutusnäkymässä e-kassa kuvakkeen tilalla näytetään tuolloin vaihtoehdot käteinen ja kortti. Korttimaksu otetaan tällöin vastaan erillisellä päätteellä.


Maksupäätevaihtoehdot

Voit valita haluamasi korttipäätteen seuraavista kolmesta vaihtoehdosta.

 • Yomani: kiinteä yhteys verkkopiuhalla
 • Yomani: 3G-yhteydellä, jolloin et tarvitse verkkopiuhaa
 • Yoximo: langaton pääte, jonka ojennat helposti asiakkaalle pidemmälläkin tiskillä

Kassapalvelun tilaaminen

Tilaa kassapalvelu ja korttipääte käyttöösi täyttämällä tilauslomake.

AVAA tilauslomake tästä


Tilauksen eteneminen ja palvelun käyttöönotto

Tilauslomakkeen täyttämisen jälkeen käyttöönotto etenee seuraavasti. Tämä tilausprosessi vie aikaa kaikkinensa muutaman arkipäivän. Saat siis korttimaksupäätteen käyttöösi hyvin nopeasti tilauksen jälkeen.

Tilauksen eteneminen

 1. Korjaamollenne rekisteröidään tarvittavat palvelut käyttöön ADA:n ja Note Shot Oy:n toimesta
 2. Sinulle lähetetään sähköpostiin Bamboran tilityssopimus sähköistä allekirjoitusta varten. Allekirjoita sopimus käyttämällä pankkitunnuksia.
 3. Tilityssopimuksen allekirjoittamisen jälkeen:
  3.1 Note Shot lähettää valitsemasi maksupäätteen Postipakettina korjaamosi osoitteeseen
  3.2 Saat sähköpostiisi vahvistuksen tilityssopimuksesta sekä erillisen viestin Poplapay-palvelun rekisteröinnistä. Molemmissa viesteissä on mainittu käyttäjätunnus, joilla pääset jatkossa kirjautumaan kyseisiin palveluihin.
 4. Kun Postin lähetys saapuu, kytke maksupäätteeseen virta ja verkkopiuha. Laitteen ensimmäisen käynnistymisen yhteydessä laite tekee tarvittavat asetukset ja päivittää itsensä, tämä voi kestää noin 15 minuuttia. Laite on käytettävissä, kun maksupäätteessä näkyy teksti "Note Shot Oy"
 5. Kun maksupääte on valmiina, laita tästä viestiä käyttäjätukeemme ([email protected]). Me soitamme sinulle takaisin, kytkemme kassan käyttöön ja varmistamme vielä puhelimessa, että kaikki toimii kuten pitääkin.

Hinnasto

Kassapalvelu on lisämaksullinen ominaisuus ADA Base ohjelmassa. Sen kustannus muodostuu seuraavista osista (hinnat alv0):

Kassapalvelun lisenssi19,90 €/kk
Korttimaksupääte
(vain yksi valitaan)
19,90 €/kk (Yomani)
29,90 €/kk (Yomani 3G-yhteydellä)
40,00 €/kk (Yoximo langaton)
Palvelun avausmaksu
Maksupäätteen toimitus
60 €
20 €

Edullisimmillaan kassapalvelu kustantaa siis 39,80 € kuukaudessa (lisenssi + Yomani-pääte).
Hinnasto vastaa Note Shot Oy:n e-kassa.fi palvelun hinnoittelua.

Tilityshinnasto

Kassapalvelun tilitykset hoitaa Bambora, joka on erittäin kilpailukykyisesti hinnoiteltu. Bamboran tilityshinnasto on seuraava.

Vaihtoehto AVaihtoehto B
Kk-maksu 0 €/kkKk-maksu 0 €/kk
0,04 € per tapahtuma0,04 € per tapahtuma
0,36 % debit-maksu0,3 % debit-maksu
0,9 % credit-maksu0,75 % credit-maksu
Vaihtoehto A on voimassa, kun vuosittainen korttiliikevaihto ylittää 100 000 euroaVaihtoehto B on voimassa, kun vuosittainen korttiliikevaihto ylittää 200 000 euroa

Poplapay maksuseuranta ja Bambora tilityspalvelu

Kassapalvelun myötä käyttöösi tulee kaksi palvelua korttimaksujen ja tilitysten seurantaan. Saat näihin molempiin käyttäjätunnuksen kassapalvelun tilaamisen jälkeen (kts. ylempää kohta "Tilauksen eteneminen").

Poplapay palvelu

Kirjaudu osoitteessa: https://poplapay.com/tools/login

Palvelu sisältää yrityksesi kassapalveluun rekisteröidyt tiedot, näyttää käytössäsi olevat korttimaksupäätteet sekä tarjoaa näkymät korttimaksutapahtumien seurantaan.

Tämä palvelu näyttää välittömästi kaikki tehdyt korttimaksut ja niiden tilanteen. Jos sinun pitää esimerkiksi syystä tai toisesta tarkistaa onnistuiko korttiveloitus, näet sen tästä palvelusta.


Bambora tilityspalvelu

Kirjaudu osoitteessa: https://reports.bambora.com/

Palvelu näyttää kaikki suoritettavat tilitykset. Voit selata tilityseriä ja maksutapahtumia, joista ne koostuvat. Täältä näet myös kuukausittaisen tilitysraportin. Maksutapahtumat kirjautuvat Bamboran palveluun kerran päivässä, joten tämän päivän maksun näet palvelussa huomenna.

Updated about a year ago

Kassapalvelu ja korttimaksupääte


ADA Base ohjelmassa voidaan ottaa käyttöön kassapalvelu, joka mahdollistaa korttimaksujen nopean ja helpon vastaanottamisen suoraan ohjelmasta. Kassapalvelu on toteutettu yhteistyössä Note Shot Oy:n kanssa. Tällä sivulla kerromme kuinka maksupääte tilataan ja miten palvelu otetaan käyttöön.

Suggested Edits are limited on API Reference Pages

You can only suggest edits to Markdown body content, but not to the API spec.