Asetukset: mekaanikkojen hallinta

Mekaanikkojen hallinnan kautta hallitaan järjestelmän käyttöoikeuksia ja henkilöresursseja. | ADA Base ja ADA Lite -toiminnanohjausjärjestelmän käyttöohjeet

705

Työntekijäasetuksissa näytetään listaus korjaamon työntekijöistä. Voit luoda uusia työntekijöitä ja poistaa vanhoja tämän näkymän kautta.

597

Työntekijän tiedot ja käyttäjätunnus

Työntekijän tiedot

Työntekijän tiedoissa ainoastaan nimi ja sähköpostiosoite ovat pakollisia tietoja. Sähköpostia tarvitaan silloin, jos haluat että työntekijä voi kirjautua sisään ja käyttää ohjelmaa. Jos olet luomassa mekaanikkoa, joka ei tarvitse käyttäjätunnusta ohjelmaan, voit asettaa hänelle keinotekoisen sähköpostin, jotta pääset tekemään mekaanikolle tarpeelliset asetukset.

596

Käyttäjätunnus

Käyttäjätunnus luodaan seuraavalla lomakkeella.

593

Käyttäjätunnukselle voidaan valita rooleiksi työnjohtaja ja korjaamopäällikkö. Korjaamopäällikkö pääsee hallitsemaan korjaamon asetuksia. Työnjohtaja voi käyttää kaikkia toimintoja, pois lukien korjaamon asetuksia.

Työnjohtaja ja korjaamopäällikkö roolien käyttäjille voidaan tehdä käyttäjätunnus, jolla pääsee kirjautumaan ohjelmaan. Pelkkää työntekijäroolia käytetään korjaamon kalenterin kohdistamisessa. Jokainen työntekijä, jolle on asetettu työajat ja kohdistus nosturille, näkyvät ohjelman kalenterissa ja niille voidaan tehdä varauksia.

595

Salasanan asettaminen

Käyttäjätunnuksen luonnin jälkeen voit lähettää työntekijän sähköpostiin viestin, josta tämä pääsee asettamaan itselleen salasanan ohjelmaan. Salasanan asettamisen jälkeen hän voi kirjautua sisään ja aloittaa ohjelman käytön.

592

Mekaanikon asetukset

Mekaanikon asetukset vaikuttavat ohjelman kalenterin toimintaan. Jos korjaamolle on tehty mekaanikko näillä asetuksilla ja tällä on työajat voimassa, voidaan kyseiselle mekaanikolle varata kalenterissa työtä ja työmääräyksiä. Mekaanikon asetukset koostuvat seuraavista osista.

📘

Huom!

Sekä korjaamon aukioloajat että mekaanikkojen asetukset täytyy olla kunnossa, jotta ohjelman kalenteri on käytettävissä ja siihen voidaan tehdä varauksia.

Työajat ja vapaapäivät

Mekaanikolle asetetaan työaika ja vapaapäivät samalla tavalla kuin korjaamolle asetettiin aukioloajat kalenteriasetuksissa.

596

Tauot

Mekaanikolle voidaan asettaa kiinteä tauko, esim. lounastunti. Ohjelman kalenteri ottaa tämän huomioon, ja tauolle osuvat varaukset jatkuvat tauon yli. Tauko ei katkaise varausta, vaan varaus venytetään tauon yli. Mekaanikon tauko näytetään päiväkalenterissa harmaana palkkina.

592

Mekaanikon nosturi

Kalenteri vaatii toimiakseen, että mekaanikko on kohdistettu tietylle nosturille. Voit luoda uuden nosturin lomakkeella tai valita aiemmin tehdyistä nostureista mekaanikolle sopivan.

603

📘

Huom!

Jos kaksi mekaanikkoa on kohdistettu samalle nosturille, näille mekaanikoille tehtävät varaukset näkyvät tällöin kalenterissa molemmilla mekaanikoilla. Välttääksesi tämän, kohdistu yksi nosturi aina vain yhdelle mekaanikolle, ja tee muille mekaanikoille omat nosturit.

Nosturin tiedot

Nosturin muokkauksessa voit valita käytetäänkö nosturia ainoastaan huoltojen ja korjaustöiden yhteydessä vai ainoastaan renkaanvaihtoihin. Lisäksi voit asettaa onko nosturi ja tämän mekaanikko varattavissa ajanvarauspalvelussa, jos olet ottanut palvelun käyttöösi omilla kotisivuillasi.

601